SvětemVína.cz

Italský salám Cacciatore z prvotřídního vepřového masa s pečivem grissini s rozmarýnem se dobře snoubí také s červenými víny s dobrou ovocnostní, tříslovinou a svěžestí. Všechny tyto parametry splňuje Merlot Lunardi z italského Veneta, který jeho jemnou chuť výborně doplňuje.

Příjemná kombinace pikantního penne all‘ arrabiata s výrazně ovocným Tempranillem. Díky hotové italské omáčce sugo all‘ arrabbiata téměř nemusíte vařit a přitom si vychutnáte jedinečné souznění chutí tradičního italského pokrmu se španělským vínem ze slavného regionu Rioja.

Sušený salám cacciatore vyrobený z nejlepšího vepřového masa, s výraznou vůní a jemnou chutí, italské pečivo grissini a ovocně svěží Pinot Grigio Lunardi. To je kombinace, která vám zajisté zpříjemní večer. Stačí nakrájet, otevřít a oddat se harmonickému spojení chutí.

Chuť s japonským názvem umami je pátou základní chutí, kterou můžete objevovat v těstovinách penne alla putanesca. Jejich rozmanitá chuť se skvěle doplňuje s ovocným Merlotem Lunardi. V balení najdete těstoviny penne a hotovou omáčku sugo alla putanesca. Téměř bez vaření si tak užijete večer v italském stylu.

V jednoduchosti je krása. O tom vás přesvědčí svěží a pikantní italská klasika Spaghetti aglio, olio e peperoncino, která se výborně snoubí s plnějším bílým vínem s nižší kyselinou. Právě takové je benátské víno z odrůdy Garganega od vinařství Castelforte, které si díky částečnému zrání v dubovém sudu s pikantní chutí pokrmu hravě poradí.

Snoubení jídla a vína nemusí vždy respektovat zemi odkud pochází. Vyzkoušejte výbornou kombinaci španělského Tempranilla z vinařství Valdemoreda a italských penne all‘ arrabbiata. Chutnají spolu skvěle.

Oddejte se pestré chuti penne alla putanesca. V harmonickém spojení s mladým a svěžím Merlotem Lunardi si je vychutnáte jako nikdy předtím. Jeho příjemná ovocná chuť s hebkou tříslovinou se dokonale doplňuje s rozmanitou chutí této tradiční italské pasty.

Další chuťově bohatý recept z dílny mistrů italské gastronomie. Bohatá chuť pokrmu potřebuje výrazně ovocné víno s dobrou tříslovinou a svěžestí. Takové je Montepulciano d‘Abruzzo z vinařství Farnese. Expolozivní kombinace, která zaměstná vaše chuťové pohárky.

Užijte si skvělou kombinaci pikantního moravského veltlínu s tradičním vánočním houbovým kubou. Rafinovaně kořenitá chuť vína i jídla si spolu výjimečně rozumí a vy si tak naplno užijete návrat klasického vánočního pokrmu na váš stůl. Nejen nápaditá, ale i zdraví přínosná kombinace.

V doslovném překladu “naštvané penne” si skvěle rozumí s výrazně ovocnými víny s dobrou ale poddajnou tříslovinou a kyselinou. Tyto parametry splňuje i pozoruhodně gastronomické víno Barbera d‘Asti z italského Piemontu. Jeho příjemně ovocný charakter se s pikantními penne all‘ arrabbiata skvěle doplňuje a výsledná chuť je nezapomenutelná.

Skvělá kombinace tradičního vánočního houbového kuby s výjimečně elegantním a pikantním veltlínem VOC Znojmo od Vinařství Trávníček & Kořínek. Elegantní ovocná a kořenitá chuť vína si s bohatou chutí houbového kuby výborně rozumí a vy si tak naplno užijete návrat klasického vánočního pokrmu na váš stůl. Nejen nápaditá, ale i zdravá kombinace.

Poznejte nedávno objevenou pátou základní chuť s japonským názvem “umami”. Právě tato těžko definovatelná chuť je velmi výrazně zastoupená v penne alla putanesca. Rafinovaná a ovocná Barbera d‘Asti z italského regionu Piemonte se svěží kyselinou a jemnou tříslovinou, jí dovolí projevit se v plné kráse a vy tak můžete objevovat nové taje takzvané glutamátové chuti.

Těžko hledat známější španělské jídlo, než je Paella, nebo známější odrůdu révy vinné, než je Tempranillo. Mladá Tempranilla ze slavného regionu Rioja si navíc s tímto pokrmem pocházejícím z Valencie báječně rozumí. Vyzkoušejte si španělskou klasiku v dvojnásobném podání. Je to vskutku výjimečný chuťový zážitek.
Stránka 1 z 1 - 13 položek celkem