
V jednoduchosti je krása. O tom vás přesvědčí svěží a pikantní italská klasika Spaghetti aglio, olio e peperoncino, která se výborně snoubí s plnějším bílým vínem s nižší kyselinou. Právě takové je benátské víno z odrůdy Garganega od vinařství Castelforte, které si díky částečnému zrání v dubovém sudu s pikantní chutí pokrmu hravě poradí.

Snoubení jídla a vína nemusí vždy respektovat zemi, odkud pokrm pochází. Vyzkoušejte výbornou kombinaci španělského Tempranilla z vinařství Valdemoreda a italských penne all‘ arrabbiata. Chutnají spolu skvěle.

Užijte si Vánoční večeři jinak. Moderní recept kapra se sojovou omáčkou dá vyniknout vytříbené chuti kapra. Výjimečné spojení s chutí italského bílého vína Soave ještě podtrhne výsledný chuťový zážitek.

Oddejte se pestré chuti penne alla putanesca. V harmonickém spojení s mladým a svěžím Merlotem Lunardi si je vychutnáte jako nikdy předtím. Jeho příjemná ovocná chuť s hebkou tříslovinou se dokonale doplňuje s rozmanitou chutí této tradiční italské "pasty".

Užijte si skvělou kombinaci pikantního moravského Veltlínu s tradičním vánočním houbovým kubou. Rafinovaně kořenitá chuť vína i jídla si spolu výjimečně rozumí a vy si tak naplno užijete návrat klasického vánočního pokrmu na svůj stůl. Nejen nápaditá, ale i zdraví přínosná kombinace.

V doslovném překladu “naštvané penne” si skvěle rozumí s výrazně ovocnými víny s dobrou ale poddajnou tříslovinou a kyselinou. Tyto parametry splňuje i pozoruhodné gastronomické víno Barbera d‘Asti z italského Piemontu. Jeho příjemně ovocný charakter se s pikantními penne all‘ arrabbiata skvěle doplňuje a výsledná chuť je nezapomenutelná.

Skvělá kombinace tradičního vánočního houbového kuby s výjimečně elegantním a pikantním Veltlínem VOC Znojmo od Vinařství Trávníček & Kořínek. Elegantní ovocná a kořenitá chuť vína si s bohatou chutí houbového kuby výborně rozumí a vy si tak naplno užijete návrat klasického vánočního pokrmu na svůj stůl. Nejen nápaditá, ale i zdravá kombinace.

Poznejte nedávno objevenou pátou základní chuť s japonským názvem “umami”. Právě tato těžko definovatelná chuť je velmi výrazně zastoupená v penne alla putanesca. Rafinovaná a ovocná Barbera d‘Asti z italského regionu Piemonte se svěží kyselinou a jemnou tříslovinou jí dovolí projevit se v plné kráse a vy tak můžete objevovat nové taje takzvané "umami" chuti.