Benátské cuvée tradičních autochtonních (místních) odrůd Corvina a Rondinella je doplněno o velmi vzácnou odrůdu Oseleta, kterou znovuobjevilo vinařství Masi. Ta vínu dodá na plnosti a sytější barvě. Víno je vyrobeno unikátní metodou Appaxximento, tedy z částečně sušených hroznů, čímž dosahuje vyšší koncentrace a struktury výsledného vína, ale zachová mu potřebnou svěžest a čitelný odrůdový charakter.
Detailní popis produktu
Vinařství
Světoznámé vinařství založené v 18. století patří rodině Boscaini již po šest generací. Hrozny výhradně z vlastních vinic zpracovává pomocí starých tradičních technik i supermoderních technologií. Po celou svou historii bylo Masi vůdčím vinařstvím regionu Veneto a udávalo směr regionu na poli vinohradnictví i zaváděním nových technologií a metod zpracování hroznů.
O víně a terroir
Benátské cuvée tradičních autochtonních (místních) odrůd Corvina a Rondinella je doplněno o velmi vzácnou odrůdu Oseleta, kterou znovuobjevilo vinařství Masi. Ta vínu dodá na plnosti a sytější barvě. Víno je vyrobeno unikátní metodou Appaxximento, tedy z částečně sušených hroznů, čímž dosahuje vyšší koncentrace a struktury výsledného vína, ale zachová mu potřebnou svěžest a čitelný odrůdový charakter.
Odrůda: Cuvée - Corvina, Rondinella, Oseleta
Zrání: v dubových sudech
Původ: Itálie, Veneto, Rosso delle Veronese IGT
Ročník
2015 byl velmi proměnlivý ve vinařském světě a v Itálii lze hodnotit jako nadprůměrný s velmi vysokými výnosy, ale ne příliš strukturovanými víny. Ve vínech vyniká převážně ovocnost a přímočarost.
Co si uvařit?
dančí s čokoládovou omáčkou
Co k vínu zakousnout?
kravský sýr zrající ve víně (Ubriaco)
Popis sommeliera
Vůně: černý čaj, višňový džem, ostružina, staré acetto balzamico, moruše
Chuť: višeň, ostružina, kakaové boby, fialka, zemitost
Ovocný profil: sušené
Hodnocení sommeliera
Body: 92
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červené víno |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |